Selecteer een pagina

Het liedje ‘Je Staat Nooit Alleen’ is ontstaan tijdens een wedstrijd, genaamd ‘Artrocks’. Je mocht een schilderij uitkiezen die jou inspireerde. Dit was voor mij eenvoudig, want het was er maar één, namelijk ‘Meisje met haar in het water’ van de Nederlandse kunstenaar Co Westerik.

Hieronder mijn toelichting:

Ik zie een persoon die depressief is en langzaam aan het verdrinken is in haar eigen verdriet. Niet alleen zij zelf, maar ook de buitenwereld ziet ook heel goed wat er aan de hand is.
Dit gevoel beschrijf in de coupletten. Daarbij dienen de (min)7 akkoorden (in heel het liedje) als een weerspiegeling van haar innerlijke leegheid, het vreemde gevoel dat zij ervaart.

Er wordt ook gebruik gemaakt van zowel mineur als majeur akkoorden, omdat het mij een dubbel gevoel geeft: het meisje is op dit moment depressief, waardoor er deels (in coupletten) een droevige sfeer wordt neergezet.
Daarentegen is er ook nog hoop voor de toekomst:
Ik zie duidelijk een engel achter haar staan die onvoorwaardelijk van haar houdt en over haar zal waken. Dit geeft mij het gevoel dat er hoop is voor het meisje; er zal een dag komen dat het allemaal goed gaat komen. Deze hoop wordt zowel benadrukt in de pre-chorus als in het refrein, zodat het herhaald wordt en de optimistische boodschap centraal staat. Want ik ben van mening dat je met positiviteit en vertrouwen het verst komt!

Hieronder de link naar Spotify:

https://open.spotify.com/album/3KYv3EKf1xQZDaLe9KoAbM