Selecteer een pagina

Tilburgse Koerier 14-2-19

TILBURG – Hoe bereik je de top in de popmuziek? Op die vraag gaan presentatoren Marc en Paul Geerts op donderdag 21 februari in Paradox een antwoord zoeken.

‘De weg naar de top’ is de rode draad die door deze editie van de muzikale talkshow Notenkrakers loopt. De ene muzikant is al wat verder op die weg dan de ander, maar één ding hebben Joep Schmitz van Cairo Liberation Front en Claudy Wolfs, vertolkster van het Nederlandse lied, zeer zeker gemeen: ze zijn enorm ambitieus.

Joep Schmitz zegde vorig jaar juni zijn baan op als marketingmanager bij de Hall of Fame, om zich volledig te richten op zijn band Cairo Liberation Front. Tijdens Notenkrakers vertelt Schmitz over zijn keuzes en ambities. Want hoe levensvatbaar is het leven als fulltime muzikant en promotor eigenlijk?

Claudy Wolfs zou met haar Nederlandstalige repertoire het liefst een zo groot mogelijk publiek bereiken, zodat zo veel mogelijk mensen haar boodschap horen. Wat ze daarvoor doet? Hard aan de weg timmeren. En een beetje dromen natuurlijk. Notenkrakers zoekt samen met Claudy uit hoe realistisch die droom is. En ze laat op het podium horen wat ze muzikaal in haar mars heeft.